Bäst i smaktest

Vår laktosfria mjölk vinnare i smaktest när norrlänningarna har sagt sitt!

För att försäkra oss om att vi nu ska kunna erbjuda norrlänningarna en riktigt god laktosfri mjölk, gjord på 100% norrländsk mjölk från norrländska gårdar bjöd vi i våras in till ett smaktest på våra mejerier i Umeå och Luleå. Intresset för smaktestet var stort och över 500 anmälde sitt intresse. Smaktestet genomfördes som ett led i produktutvecklingen för att kunna ta reda på vilken av tre olika varianter av laktosfri mjölk som smakade bäst, samt testa dem mot marknadsledaren. I studien ingick 167 norrländska respondenter i åldrarna 20-65 år som idag konsumerar laktosfri mjölk. 4 olika prover av mellanmjölkdryck ingick i testet och så även marknadsledaren.


Under testet fick konsumenterna provsmaka tre olika nya varianter av laktosfri mellanmjölkdryck utvecklade av oss på Norrmejerier samt motsvarande produkt från marknadsledaren. Testet utfördes helt utan att testgruppen fick veta vilket varumärke som stod bakom produkterna för att inte ge ett missvisande resultat. Konsumenterna fick betygsätta smakproverna utifrån en skala på 1-8 och därefter rangordna vilken man ansåg smakade godast.

Testet visade att 83% föredrog Norrmejeriers laktosfria Mjölk och utifrån det har vi gått vidare med utvecklingen och som vi nu stolt kan konstatera är bäst i smaktest när norrlänningarna sagt sitt.Röster från några av testpiloterna:

"Både jag och min flickvän är laktosintoleranta och det är viktigt för oss att välja lokalproducerat" Per Olofsson, Bygdeå.

"För mig är det viktigt med lokalproducerat och jag vill att den laktosfria mjölken ska smaka som vanlig mjölk" Caroline Löf, Luleå.

"Jag vill välja det norrländska alternativet i butiken" Linda Olofsson, Umeå.