Lekpark

Hallå där Therese Björnfot!

Du har föreslagit att lekplatsen ska ligga i Pajala och du beskriver så bra i din motivering vilken framtidstro som finns i Pajala, kan du berätta varför det behövs en lekplats just där?
- Pajala har länge haft en nedåtgående trend på bland annat invånarantal och jobb med väldigt mycket utflyttning från byn. På senaste har däremot framtidstron växt fram enormt i Pajala i och med gruvan och alla nya arbetstillfällen som skapats både i gruvan och runt omkring. Nu byggs det nya hus, massa nya jobb skapas, trafiken blir tätare och barnfamiljerna fler. När jag var liten lekte vi mest på gatorna och vägarna då det faktiskt inte var så tät trafik men med ökat antal invånare, mer trafik i form av både bilar och tyngre fordon som lastbilar och höjda hastighetsbegränsningar på vissa vägar känns det inte speciellt tryggt att barnen ska leka själv ute på vägen, det känns nästan livsfarligt. I dag satsas det mycket på nya bostäder och jobb vilket självklart är viktigt men barnen är de som ska ta över efter de vuxna och jag tycker inte att kommunen satsar så mycket på att barnen ska ha något roligt att göra, därför tycker jag att det är viktigt att skapa platser där barnen kan leka säkert och ha roligt – En riktig lekplats.

Vad skulle du helst vilja att barn ska kunna göra på lekplatsen?
- Jag skulle vilja att barnen skulle kunna gunga i olika sorters gungor, klättra i spännande klätterställningar i olika storlekar med torn, broar och nät, ha tillgång till sand att gräva och bygga med, rutschkanor att åka på och en lång linbana. Ganska klassiskt men det ska finnas saker som utmanar barnen i både höjd, balans och koordination, saker som känns spännande och lekfulla, där det bara är fantasin som sätter gränserna för när leken kan ta slut.

Har du något annat förslag på hur man kan göra gott för Norrland?
- Att välja bra lokalproducerade produkter både mat och andra saker gör att både kroppen mår bra och även miljön som vi alla vistas i. Vi vill vara friska och leva länge så jag tror att genom att välja lokalproducerat bidrar alla till att både du själv och miljön runt omkring mår bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>