Norrmejerier - toppbild

Bjud in till klassiskt kafferep

Visst är det härligt att fler och fler upptäcker hur roligt det är att bjuda på riktigt många och goda kakor! Kafferep och kakor har blivit trendigt, många pratar om småkakor, barndomens kakfavoriter dyker upp i nya tappningar och allt fler upptäcker hur kul och enkelt det är att baka själv.

Recept till kafferepet (12 recept)

4085,4086,4087,4088,4089,4452,4217,3337,3344,2330,2550,2262

Tips!

• Bjud in vännerna på gammaldags klassiskt kafferep eller varför inte ställa till med knytkalas där var och en tar med sig sin egen favorit att bjuda på. Glöm bara inte att dela med er av recepten till varandra!

• Duka gärna med spetsduk, det ärvda porslinet (eller något du fyndat på loppis), silverskedar och fina kannor för kaffe och grädde. Olika tygband runt kakor, fat och burkar är ett enkelt sätt att fixa lite extra fin gammaldags stämning. 

• Baka lite extra av dina favoritkakor och lägg i burk med ett fint band om och gärna en etikett, perfekt att ta med som gå-bort-present. Fina etiketter kan du skriva ut här

• Extra fint blir det om man blandar lite olika porslinsmönster, t ex rosa och blått i olika nyanser kan gärna vara ett genomgående tema även på dukar, servetter och band.

• Du kan ju också välja att ha ett kalas med olika sorters tårtor, duka gärna upp på olika typer av fat, en del på fot och en del på låga brickor. Det blir jättefint tillsammans och känns verkligen som ett riktigt kalas.