Recept från Norrmejerier

Mattips från Mirjam Ellensdotter

Vi intervjuade Mirjam Ellensdotter från Brändön i Luleå och frågade henne bland annat om hennes bästa mattips, om hon har någon typisk paradrätt hon tycker om att laga och vilken maträtt hon gärna blir bjuden på. Hemma hos Mirjam bor de två vuxna.

Mirjan tipsar om Kassler, gott och enkelt

Ingredienser
8 skivor kassler
8 ananasringar
Västerbottensost
10 medelstora potatisar
salt, cayanpeppar efter behov
10 cm purjolök
2,5 dl grädde

Se hela Mirjams kasslerrecept här

När brukar du laga rätten du tipsat om?
När vi vill äta något gott som men enkelt att tillaga.

Lagar du ofta mat och vilken typ av mat blir det?
Jag lagar mat varje dag, mycket husmanskost. Provar även på nya recept.

Vilken matkultur har ni hemma?
Egentligen två kulturer då min sambo gillar "gammeldags" husmanskost och jag provar gärna olika och annorlunda rätter. Men gemensamt är att vi tycker om grädde, smör och ost i maten.

När är det som roligast med mat?
Då vi äter en god middag i goda vänners lag och/eller med barnbarnen.

Var hittar du inspiration?
Antigen då jag ätit något gott hos mina barn, väninnor eller på restaurang, nya recept o s v.

Vad lagar du oftast?
Köttgrytor med olika innehåll, men alltid med grädde.

Vilken är din paradrätt?
Det är antingen stekt oxfilé eller entrecotè, god sallad med fetaost, svampsås med grädde och antingen potatisgratäng eller kokt/stekt mandelpotatis.

Vad blir du helst bjuden på?
En god gräddig fisksoppa, då vi äter fisk så sällan.

Mirjam Ellensdotter