Recept från Norrmejerier

Mattips från Tina Johansson

Vi intervjuade Tina Johansson från Obbola och frågade henne bland annat om hennes bästa mattips, om hon har någon typisk paradrätt hon tycker om att laga och vilken maträtt hon gärna blir bjuden på. Tina är 16 år och bor hemma med mamma, pappa och lillasyster.

Tina tipsar om Rocky Road-cupcakes

Rocky Roads CupCakes 
Vad är en Cupcake?

Cupcakes påminner mycket om muffins men är något sötare och lite mindre kompakt. Dessutom har cupcakes alltid frosting och dekoration.

Här hittar du hela receptet på Tinas mumsiga
Rocky Road-cupcakes »


När brukar du laga rätten du tipsat om?

Jag brukar sällan baka samma cupcakesort flera gånger, men eftersom det här är en av mina favoritglasyrer så brukar den återkomma ganska ofta. Jag gör den oftast när jag ska bjuda andra, eftersom de flesta brukar gilla den.

Lagar du ofta mat och vilken typ av mat blir det?

Jag gillar både matlagning och bakning. Jag brukar laga mat 1 dag i veckan och då gillar jag att prova nya recept med till exempel nudlar eller bulgur. Bakar gör jag minst lika ofta, och få blir den vanligtvis cupcakes eller cakepops.

Vilken matkultur har ni hemma?

Vi brukar turas om att laga mat. Jag och min lillasyster lagar mat varsin dag i veckan och mamma och pappa delar på de andra. Vi äter alltid tillsammans och oftast husmanskost om min familj får bestämma. Själv föredrar jag lite mer spännande mat!

När är det som roligast med mat?

Det roligaste med matlagning och bakning är när man lyckas göra något man är extra nöjd med, och när någon säger mums förstås!

Var hittar du inspiration?

Jag hittar ofta inspiration i någon av mina cupcakeböcker, men oftast så kommer idéerna när man är sugen på något speciellt – då vill man ju baka med det! Samma gäller när jag lagar mat, då vill jag prova alla saker som jag aldrig ätit förut.

Vad lagar du oftast?

När jag lagar mat så är det ofta vegetariskt eller något med kyckling, ett nytt recept varje gång! Men när jag bakar så blir det mest cupcakes eller cakepops, gärna med så mycket choklad som möjligt.

Vilken är din paradrätt?

Jag har ingen direkt paradrätt men något som alltid går hem är mina cupcakes med jordgubbar och vit choklad, som jag döpt till ”Mammas favoriter”. När det gäller mat så är Ratatouillepaj min ”paradrätt”, den ser verkligen jättesnygg ut! Dessutom så smakar den minst lika bra som den ser ut.

Vad blir du helst bjuden på?

Jag älskar ju allt med choklad, så det äter jag gärna! Hur tråkigt det än låter så är nog den klassiska kladdkakan en av mina favoriter.

Mattipsare Tina Johansson