Miljö och klimat - Förpackningar

Förpackningar

Ett medvetet val av förpackning påverkar miljön. Norrmejeriers förpackningar håller våra produkter goda och fräscha samtidigt som de tar miljöhänsyn.

Förpackningar

Våra förpackningar:

  • Är till största del tillverkade av kartong som är gjord av naturlig fiber från en förnybar resurs - skogen.
  • Ska vara lätta och kunna staplas bra inför leveranser så att vi kan transportera produkt istället för luft.
  • Ska vara återvinningsbara.

Produkter som blir kvar i butiker följer med våra bilar tillbaka till mejeriet. På mejeriet töms innehållet som går till vår biogasanläggning.

 

Här kan du läsa mer om förpackningar och miljö:

Livsmedelsverket

Svenska Miljöinstitutet

Rapport från Svensk Mjölk

 

Norrmejerier är med i REPA (registret för producentansvar) som är en del av FTI  (förpacknings- och tidningsinsamling) och tar därmed ansvar över återvinning av våra förpackningar.

 

Så ser du var din mjölk är förpackad

Har du någon gång funderat på var alla mejeriprodukter i mejerikylen är förpackade? Inte Norrmejeriers förstås,för som du säkert vet förpackas alla våra produkter i Norrland och all vår mjölk kommer även från norrländska gårdar. Men alla andra? Det finns ett enkelt sätt att ta reda på det.

 

Så ser du var din mjölk är förpackad 

I den ovala symbolen som visas här ovan står i vilket land mjölken är förpackad. Den innehåller även ett nummer, eller en hänvisning var på förpackningen du kan hitta numret, som talar om var produkten förpackades. T ex har Umeå mejeri nr 1005, Luleå nr 1001 och Burträsk nr 1002. Se hela listan på livsmedelsverkets hemsida