Start / Våra produkter / Välkommen till 2 glas mjölk om dagen!

Välkommen till 2 glas mjölk om dagen!

Vi försöker alla så gott vi kan att leva hälsosamt, men ibland känns det som en hel vetenskap att lyckas äta rätt och röra på sig. För även om viljan är god kan det vara knepigt att få tiden att räcka till. Då kan det vara bra att veta att bara genom att dricka 2 glas mjölk om dagen har du gjort kroppen en riktigt god tjänst! Mjölk innehåller nämligen 18 av de 22 näringsämnen du behöver. Det behöver inte vara mer komplicerat än så, och det är svårt att tänka sig ett godare, smartare och enklare sätt att vara hälsosam. Här kan du lära dig en hel del om varför mjölk är en sådan enkel och god dryck för dig och din kropp. Du får också veta lite om mjölkens historia och kan kolla om du får i dig tillräckligt med kalcium. Vi har även massor med smarriga mjölk recept.


Denna sida behöver Flash Player för att visas korrekt - Ladda ner Flash PlayerSkolmjölkens dag

Vinn pengar till klasskassan

I samband med Skolmjölkens dag den 26 september anordnade vi på Norrmejerier en rolig och lärorik tävling för alla ni som går i årskurs 4 till 6. På bild ser vi klass 5-6 från Nikkala skola, Haparanda vinnaren av förstapris från 2012.

Testa dig själv...

Myter om mjölk

Kan små barn dricka mjölk? Är mjölk slembildande? Myterna om mjölk är många - en del sanna, en del falska. Om mjölk & myter » 

Vad vet du om mjölk? Gör vårt lilla "självtest".

...och mer om mjölk

Tyck till!

Brukar du uppmärksamma fars dag?

70%
Ja, med tårta och present
30%
Nej, inte alls
Totalt antal röster: 86

Blogginlägg på interweb

Twingly Blog Search mjölk "mjölk" -bröstmjölk, -laktos, -LCHF, -intolerans, -bröst, -spilld, -amning, -lider, -död lang:sv approved:1 Sagt om mjölk i bloggvärlden