Norrmejerier - toppbild
Knep och knåp i skogen Träffa Norris vänner Norris alldeles egna mjölk Norris goda recept Norris - gör gott för Norrland Koola bakgrundsbilder

Norris härliga utflyktsrecept

Visst smakar det mest ännu godare utomhus? Jag brukar packa min ryggsäck och ta med mig några av det allra
godaste sakerna jag vet. Sätta mig på en sten. Och dricka lite choklad. Det tycker jag är härligt! Skriv ut de mumsiga recepten

  Pinnbröd

Pinnbröd att grilla över öppen eld

Det är supermysigt att göra upp en eld när man
är på utflykt, att göra pinnbröd är både
roligt och gott tycker jag.
Se hela receptet »

5 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl vatten

De här bröden ska bakas när man grillar korv över öppen eld. Förbered degen hemma och ta bara med den i en plastpåse. Blanda de torra produkterna. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Arbeta ut den till fingertjocka längder. Rulla dessa på en bakkäpp el tjockare grillpinne. Snurra den över glöden. När du kan dra bullen av käppen utan att deg sitter fast är det klart.

  Blåbärsfyllda hastbullar

Blåbärsfyllda Hastbullar

Något gott till fikat måste man ha när man är på utflykt, dom här bullarna går dessutom jättefort att göra, det säger i alla fall Pelle.
Se hela receptet »

8 st

1 msk krossad kardemumma
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g Norrmejerier Smör
½ dl honung
1 dl Mjölk 3 %
1 ägg
1 dl blåbär färska eller frysta
1 uppvispat ägg till pensling
pärlsocker

Sätt ugnen på 225°. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda mjöl, ½ msk kardemumma och bakpulver i en matberedare. Tillsätt kallt smör skuret i kuber, honung, mjölk och ägg. Mixa snabbt ihop till en deg. Blanda i blåbär och klicka ut degen i små bullformar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker blandat med ½ msk kardemumma. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler.

  Mackor med tonfiskröra

Mackor med tonfiskröra

Med smarriga mackor i matsäcken orkar du lite mer. Dom med tonfisk är Sunnas favoriter, men det är inte bara katter som gillar dem, Lova brukar ta två.
Se hela receptet »

4 st

1 burk tonfisk
2 dl Gräddfil
1 hackad rödlök
2 hackade hårdkokta ägg
salt och peppar

extra smaker för den som vill:
hackade svarta oliver eller hackad kapris
eller 1 tsk curry

Rör ihop tonfiskröran och fyll den i 4 portionsbröd tillsammans med salladsblad, skivade tomater och skivad rödlök.

  Wraps med rökt skinka och örtfraiche

Wraps med rökt skinka och örtfraiche

Jag gillar dom här smarriga mackorna, det
bästa är att man kan ha vad man vill i,
självklart med ett stort glas mjölk till.
Se hela receptet »

4 mackor

2 dl solrosskott
1 knippe rädisor
4 rundlar tunnbröd
1 msk Norrmejerier Smör
12 skivor rökt skinka
2 dl Lätt Crème Fraiche Franska
Örter

Skölj rädisor och solrosskott. Finhacka rädisorna. Smöra tunnbröden och lägg på skinka, rädisor och solrosskott. Klicka över lätt crème fraiche. Rulla ihop till en wrap. Vira in i en servett och servera genast.

  Varm blåbärs- och vaniljmjölk

Varm blåbärs- och vaniljmjölk

Här kommer mitt bästa tips på något
värmande och nyttigt att dricka på utflykten.
Se hela receptet »

4 koppar

1 liter Mjölk
1 vaniljstång
2 dl frysta blåbär
2½ msk strösocker

Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda blåbär, mjölk, strösocker, vaniljstång och frön. Värm i en kastrull. Lyft ur vaniljstången och mixa sedan drycken med en stavmixer.

  Norris utflyktsmacka

Norris utflyktspackning

Packa en god matsäck när du ska ut i
pulkabacken eller på utflykt i skogen så kan
du ta en paus när magen kurrar!
Se hela tipset »

Välj ditt favoritbröd, bred på smör och lägg på en skiva god ost och lite gurka.

Svep in smörgåsen i smörpapper så håller den sig god en lång stund.

Ta med mjölk eller varm choklad i en termos och gärna en frukt så är mellanmålet klart.

Glöm inte att ta med något att sitta på så att du inte blir kall och blöt.