Festligt med norrländsk tapas!

Att äta tapas handlar minst lika mycket om att umgås på ett lättsamt sätt som att äta mat. Egentligen kan man använda vilka recept man vill. Det är bra om maten är ganska enkel att förbereda, ju mer som går att göra klart i förväg, desto bättre. Tanken är ju också att hinna umgås med gästerna och inte bli stående i köket.

Vår norrländska variant på tapas bygger på recept som är gjorda för 4 personer. Tapas är en spansk mattradition som vi här har "norrlandifierat". Om du väljer att laga till samtliga rätter i vår tapasbuffé, så räcker maten till ca 10-12 personer.

Bra att tänka på

• Enklast är att servera plockvänliga tapasrätter på ett buffébord.
• Tapas kan gärna ätas på stående fot, utan bestick så att man kan mingla samtidigt. 
• Duka gärna upp buffén mitt i rummet så att gästerna kan komma åt maten från alla håll.
• Du väljer själv hur många rätter du vill servera, utgå från att gästerna äter 6-10 tapas var.
• Se fler tips för en lyckad Norrländsk tapaskväll

Tapasmeny för 10-12 personer (15 recept)

1432,3423,1445,3747,1113,306,1893,1571,1352,2507,1125,2358,3749,3758,1711