Recept från Norrmejerier

Norrländsk veckomeny

Testa en enkel och lättlagad veckomeny fylld med norrländska smaker. För att underlätta i din vardagsplanering finns tillagningstiden angiven för att du ska veta hur lång tid rätten totalt tar att tillaga.

Måndag

Norrländska pannbiffar med brynt pepparotssmör och ugnsbakade rotfrukter

Tips för MatlagningServera pannbiffarna med rotfrukterna och pepparrotssmöret.

4 portioner. Tillagningstid ca 50-60 min. (3 recept)

Tisdag

Citronbakad lax med kall örtcréme och bulgursallad

Tips för MatlagningLägg upp salladen på tallrikar, lägg på laxbitarna och klicka över örtcrèmen, servera gärna med extra örtcrème vid sidan.

 

4 portioner. Tillagningstid ca 35 min. (3 recept)

Onsdag

Renskavskalops med rårörda lingon, crème fraiche och kokt mandelpotatis

Tips för MatlagningServera kalopsen med kokt mandelpotatis, rårörda lingon, crème fraiche och gärna en sallad och ett gott grovt bröd till.

 

4 portioner. Tillagningstid ca 45 min. (2 recept)

Torsdag

Kantarellsoppa med Västerbottensosttoast

Tips för MatlagningHäll upp soppan i djupa tallrikar, ringla gärna på lite god olivolja och dekorera med krasse och paprika, servera med toasten.

 

4 portioner. Fillagningstid ca 30 min. (2 recept)

Fredag

Älgfärslasange med rödbetssallad

Tips för MatlagningDekorera lasagnen med färsk timjan, servera med rödbetssalladen och gärna hårt bröd.


4 portioner. Tillagningstid ca 60 min. (3 recept)


Skriv ut hela veckomenyn