Norrmejerier - toppbild

Grattis Satu! Vinnare av tävlingen norrlänningarnas favoritrecept

Det vinnande bidraget i Norrmejeriers recepttävling har komponerats av Satu Borgström, Lycksele. Hon belönas med ett besök av en professionell kock som lagar en hel middag till henne och vännerna.

Hur tänkte du när du satte ihop ditt recept?

– Jag tillsatte Västerbottensost i potatiskakan för att förstärka smaken. Lite grönt och rött tillkom för färgens skull. Jag visste inte hur smakerna skulle passa ihop, men det blev både gott och uppskattat.

Var kommer matintresset ifrån?

– Jag har alltid varit intresserad och min äldste bror är kock. Det tog fart på allvar när jag var mammaledig med yngste sonen och tittade mycket på matlagningsprogram. Jag kommer oftast ihåg rätterna eftersom jag har bra bildminne och behöver inte skriva ned recepten. Numera fotograferar jag mina egna rätter.

Hur ofta lagar du mat?

– Varje dag! Försöker alltid få till det lite extra. Ska vi grilla en vardag så kan jag inte låta bli att göra flera olika majonnäser och sallader med mycket smak, eller egen glass och efterrätter i stället för att ”bara” grilla kött.

Varifrån kommer inspirationen?

– Ofta när jag är i affären och ser alla råvaror. Då får jag lust att skapa nya rätter. Och såklart från matlagningsprogram.