8 små pizzor

Förslag på fyllningar 1 dl Crème Fraiche Champinjon- Kantarell 100 g champinjoner i tunna skivor 100 g riven Västerbottensost® färsk oregano 1 dl Crème Fraiche Mexikansk Chili 1 liten färsk ananas i bitar 12 skivor skinka, strimlad 100 g riven Västerbottensost® 1 dl Crème Fraiche Mexikansk Chili ca 24 skivor salami 100 g soltorkad tomat 100 g riven Västerbottensost® färsk basilika

 Betyg: 4,5 (12 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 8 små pizzor

8 små pizzor

Ingredienser

1½ dl vatten (37°)

25 g jäst

1 msk olja

1 tsk salt

4 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl

Instruktioner

Smula sönder jästen i en bunke och lös den i lite av vattnet.
Tillsätt resterande vatten, olja och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa under duk i 20 min. Sätt ugnen på 250°. Dela degen i 8 delar och rulla till bollar. Kavla ut till rundlar på mjölat bakbord.
Lägg på valfri fyllning, varje fyllning räcker till 8 pizzor, och grädda pizzorna ca 10 min eller tills de fått fin färg.