Älgfärsbergare med smörstekt svamp

 Betyg: 4 (14 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Älgfärsbergare med smörstekt svamp

Ingredienser

400g älg- ellernötfärs

1 liten finhackad rödlök

2 äggulor

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 tsk salt

2 krm svartpeppar

4 finhackade enbär

1/2 tsk timjan

2 msk Norrmejerier Smör

Norrmejerier Smörstekt svamp:

500g höstsvamp

2-3 msk Norrmejerier Smör

2 finhackade schalottenlökar

1 liten purjolök skivor

1/2 dl hackad persilja

salt och peppar

Instruktioner

Blanda färs och lök. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt grädden. Blanda i salt och kryddor. Forma färsen till 4 stora biffar. Låt dem stå kallt under tiden svampen tillagas.
Skär stora svampar i bitar. Lägg svampen i en gryta och låt all vätska koka bort. Lägg i smör och stek tills svampen fått lite färg ca 5 min. Lägg i scharlottenlök och purjolök, låt löken steka tillsammans med svampen i ytterligare 5 min. Rör i persilja. smaksätt med salt och peppar.
Stek Biffarna i smör på medelstark värme 5-8 min per sida. Servera med svampen, potatismos och rårörda lingon