Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ett recept ur Guldkorn

Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader

Ingredienser

1 pkt krustader ca 15-20 st

100 g riven Västerbottensost®

1 st ägg

1 dl Norrmejerier Vispgrädde

salt och vitpeppar

1 liten gul lök

1 msk Norrmejerier Smör

2 msk strösocker

1 liten burk ansjovisfiléer

1 knippe dill

Instruktioner

Sätt ugnen på 150°. Fyll krustaderna
till hälften med osten. Blanda ihop
ägg och grädde. Smaka av med salt
och vitpeppar.
Fyll krustaderna med äggblandningen
och grädda i ca 10 min.
Hacka löken, stek den i smör och tillsätt
sockret efter en stund. Låt sockret
smälta tills det blir lite gul/brunaktigt
och flytande, karamelliserat.
Servera krustaderna lätt ljumna
med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé
och dill.