Ansjovissufflé med kaviargrädde

Detta kräver visst mått av is i magen. Men för den matmodige finns det mycket beröm att hämta här. Effekten av het sufflé och iskall grädde är mycket sofistikerad.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Ansjovissufflé med kaviargrädde

Ingredienser

50 g Norrmejerier Smör

4 msk vetemjöl

2 1/2 dl Norrmejerier Matlagningsgrädde

4 äggulor

125 g ansjovis

1 krm vitpeppar

6 äggvitor

1 msk maizenamjöl

1 msk Norrmejerier Smör

1 msk vetemjöl

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

2 msk kaviar

Instruktioner

Sätt ugnen på 180°. Smält smör i en kastrull, rör ned mjöl och rör tills det är väl blandat. Späd med grädde och vispa såsen helt slät och klimpfri. Låt svalna och rör ned en äggula i taget. Mosa ansjovisen och rör ned det i sufflésmeten. Krydda med vitpeppar. Smöra och mjöla små suffléformar. Vispa äggvitor långsamt till hårt skum. Vänd ihop äggvitorna och maizenamjölet försiktigt. Lägg i smeten upp till 3/4 av formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Vispa grädden och rör ned kaviar. Servera grädden iskall till de varma suffléerna.