Apelsinmuffins

Det finns nya och roliga muffins-formar men det fungerar lika bra med vanliga.

 Betyg: 4,5 (4 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 15 st

Apelsinmuffins

Ingredienser

2 msk blå vallmofrön

2 ägg

2 dl strösocker

50 g Norrmejerier Smör

saft och finrivet skal av 1 stor blodapelsin (1 dl juice)

3 dl vetemjöl

1½ tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakaopulver

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Smöra muffinsformarna och ströa dem med vallmofrön. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret i en kastrull, slå i juicen och det rivna apelsinskalet och låt koka upp. Rör snabbt i den heta smörblandningen i ägg-smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Fyll hälften av smeten i formarna. Rör i kakaopulvret i resterande smet och fortsätt fylla formarna. Rör runt med en tesked så blir de fint melerade. Strö över lite vallmofrö. Grädda ca 12 min eller tills de fått fin färg.