Äppelkaka med ströbröd

Snabblagad äppelkaka i glas, där man varvar smörstekt ströbröd med äppelmos.

 Betyg:  3.5 (5 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 pers

Äppelkaka med ströbröd

Ingredienser

3 dl mörkt ströbröd

50 g Norrmejerier Smör

2 msk strösocker

1 tsk kanel

4 dl lättsockrat äppelmos

Instruktioner

Fräs ströbrödet i smöret i en stekpanna. Smaksätt med socker och kanel. Varva ströbröd och äppelmos i fyra glas. Servera med vaniljvisp.

Mattips

Visste du att våra svenska äpplen har en lång mognadsprocess? Nästan som druvorna till fina årgångsviner. Det har med vårt klimat att göra. Långa ljusa dagar varvade med kyliga sensommarnätter ger frukten den tid den behöver för att få sin fylliga smak. D