Norrmejerier - toppbild
Start / Sok

Aprikospaj

En perfekt kombination av sött och syrligt. Bra som efterrätt och lika perfekt som en god kaka till kaffet.

 Betyg:  4.5 (12 röster)

 

Ett recept ur

Mängd: 6-8 portioner

Aprikospaj

Ingredienser

pajdeg:

3 dl vetemjöl

115 g Norrmejerier Smör

2 msk Norrmejerier crème fraiche

1 krm salt

fyllning:

200 g torkade aprikoser

1-1 1/2 dl strösocker

1 dl sött dessertvin eller äppeljuice

4 ägg

1 tsk vaniljsocker

2 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°.Arbeta ihop pajdegen och fodra en pajform med löstagbara kanter. Nagga pajskalet och ställ kallt en stund. Förgrädda gärna pajskalet i5 minuter. Koka upp aprikoser, socker och vin. Drag kastrullen av värmen och låt det svalna. Vispa under tiden ägg, vaniljsocker och grädde till fluff. Låt aprikoserna rinna av. Blanda sockerlagen med äggsmeten. Fördela aprikoserna i pajskalet och häll på smeten. Grädda i 20-30 minuter eller tills pajen stelnat och fått lite färg. Vid servering, pudra extra florsocker över som dekoration. Servera pajen kall eller ljummen.


Skriv ut

Etiketter