Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Ett recept ur Guldkorn Ett recept ur

Blodapelsinmousse med hackade pistaschnötter

Skriv ut

 

Mängd: 4 portioner

Ingredienser

3 gelatinblad

2 ägg

1 dl strösocker

saft och finrivet skal av 1 blod-apelsin (1 dl juice)

1 droppe röd karamellfärg

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1 dl pistaschnötter

4 kvistar mynta

Instruktioner

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Vispa ägg och socker till en pösig smet. Smaksätt med apelsinskal och saft. Färga moussen med 1 droppe röd karamellfärg. Tag upp gelatinet och smält i en kastrull på svag värme. Rör noggrant ned i äggvispet. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner i smeten. Häll upp i små portionsglas och ställ kallt i ca 4 tim. Finhacka nötterna och strö på moussen. Dekorera med mynta.


Norrlandssäkra med oss!

Etiketter

valkomna-maj-med-valborgsfest

Välkomna maj med Valborgsfest

Läs mer