Blomkålssoppa med skinka

 Betyg: 4,5 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Blomkålssoppa med skinka

Ingredienser

600 g blomkål

6 dl vatten

2 dl Norrmejerier Mjölk

2 tärningar grönsaksbuljong

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

200 g kokt eller rökt skinka

salt och svartpeppar

1 dl hackad färsk gräslök

Instruktioner

Dela blomkålen i buketter. Koka upp vatten, mjölk och buljongtärningar. Lägg i blomkålsbuketterna. Koka dem tills de är riktigt mjuka, ca 15 min. Häll av det mesta av kokspadet och spara det. Mixa blomkålen i en matberedare. Häll tillbaka blomkålspurén och kokspadet i kastrullen. Tillsätt grädde och koka ca 5 min. Skär skinkan i fina strimlor och lägg ner dem i soppan och värm. Smaksätt med salt och peppar. Strö över gräslök. Servera med bröd och ost.