Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Dela potatis, lök och morötter i mindre bitar så är det hela klart på 15 minuter. Den kalla gräddfilssåsen får ett härligt lyft av pepparroten.

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Buljongkokt falukorv med ört- och pepparrotsås

Ingredienser

3 dl Norrmejerier Gräddfil

2 msk frysta provensalska örter

2 msk riven pepparrot

1 gul lök

4 potatisar

2 morötter

500 g falukorv

1 liter hönsbuljong (eller grönsaksbuljong)

1 lagerblad

2-3 vitpepparkorn

1 dl gröna ärtor

Instruktioner

Rör ihop gräddfil, örter och pepparrot. Ställ kallt. Skala och dela på lök, potatis och morötter. Lägg alltsammans i en rejäl kastrull. Häll på buljong och kryddor och låt sjuda i minst 15 minuter. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och lägg i när 5 minuter återstår. Lägg i ärtorna på slutet. Servera med ört- och pepparrotssåsen.