Chokladpudding med grädde och jordgubbar

En gammaldags chokladpudding är god som sommardessert. Förvara den svalt, den är godast lite kyld.

 Betyg: 4 (45 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Chokladpudding med grädde och jordgubbar

Ingredienser

8 dl Norrmejerier Mjölk

6 msk maizenamjöl

6 msk kakao

2 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

till garnering:

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

½ liter jordgubbar

mynta

Instruktioner

Blanda alla ingredienser i kastrull. Koka på svag värme under vispning tills chokladkrämen tjocknar. Häll upp i portionsformar och låt stå svalt i ca 4 tim. Vispa grädden och lägg i en spritspåse. Rensa och skiva jordgubbarna. Spritsa grädden i toppar runt chokladpuddingen, lägg på jordgubbar och dekorera med mynta.