Citronkakor

Små goda knapriga kakor passar bra till glass. Förvara kakorna i en burk med tättslutande lock.

 Betyg: 4 (16 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 50 småkakor

Citronkakor

Ingredienser

4 dl vetemjöl

¾ dl strösocker

200 g kallt Norrmejerier Smör i kuber

1 äggula

finrivet skal av 2 citroner

2 msk strösocker

Instruktioner

Mixa mjöl, socker och smör till en smulig deg. Tillsätt äggulan och kör snabbt till en smidig deg. Låt degen vila kallt minst 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Dela degen i 4 delar och rulla till tjocka längder. Skär i tunna skivor och platta ut kakorna på plåtar med bakplåtspapper.
Blanda citronskal och strösocker och strö över kakorna. Grädda i ugn ca 10 min.