Couscous med fräscha primörer

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Couscous med fräscha primörer

Ingredienser

4 dl couscous

2 msk rapsolja

2 msk citronsaft

500 g späda morötter

50 g sockerärtor

1 knippe salladslök

1 knippe rädisor

2 dl blandade finhackade krydd-

örter t ex körvel, gräslök, dill

salt och nymalen peppar

2 dl crème fraiche Franska Örter

Instruktioner

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen. Lufta den med en gaffel. Lägg i en skål och blanda i lite olja och citronsaft. Skiva morötter, sockerärtor och lök. Skär rädisorna i klyftor. Koka alla grönsakerna i lättsaltat vatten i 1 min, skölj dem i iskallt vatten. Blanda grönsakerna med couscous och färska örter. Salta och peppra. Servera med crème fraiche.