Crème caramel med pistagemandel

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Crème caramel med pistagemandel

Ingredienser

1/2 dl pistagemandel eller skållad och skalad sötmandel

2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

2 dl Norrmejerier Mjölk 3%

6 äggulor

1 dl socker

1-1 1/2 msk mandellikör eller några droppar bittermandelolja

Sås:

250 g frysta jordgubbar

1/2 dl florsocker

Garnering:

hackade pistagemandlar, citronmeliss

Instruktioner

Hacka mandeln. Koka upp grädde och mjölk med pistagemandeln. Låt det sjuda några minuter.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Häll över gräddblandningen. Smaksätt med mandellikör. Låt smeten svalna lite. Häll upp den i 6 smörda ugnssäkra portionsformar. Grädda i ugn vid 150º ca 30 min, tills caramelen stelnat. Låt svalna något. Stjälp eventuellt upp dem.
Tina jordgubbarna och mixa dem med sockret. Passera ev purén.
Garnera caramelen och servera med jordgubbssåsen.