Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

 Betyg: 3,5 (6 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Currydoftande linsbiffar med yoghurtraita

Ingredienser

4 stora potatisar

4 dl röda linser

1 liter grönsaksbuljong

1–2 msk vetemjöl

2 tsk curry

1 tsk spiskummin

1 tsk finskuren färsk chili eller

1 krm chilipulver

1 dl finhackad färsk koriander eller

1 tsk torkad

salt och peppar

Norrmejerier Smör

Yoghurtraita:

2 dl Matlagningsyoghurt eller Naturell Yoghurt

1–2 dm gurka

1 liten rödlök

1 tomat

1 pressad vitlöksklyfta

till servering: jasminris, morot

och koriander

Instruktioner

Skala potatisen och dela den i fyra bitar. Skölj linserna och lägg dem i en kastrull tillsammans med potatis och buljong. Koka på svag värme tills potatis och linser är mosiga. Häll av kokspadet och spar det. Mosa potatis och linser grovt med gaffel eller stavmixer. Späd med kospadet eftersom tills moset blir slätt. Rör ned 1–2 msk mjöl för binda moset och få smeten riktigt tjock. Rör ned alla kryddor. Smaka av med salt och peppar. Forma små biffar och stek dem i smör på svag värme. Finhacka grönsaker och lök och rör samman med yoghurten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp biffarna på morots-strimlor och dekorera med korianderkvistar. Servera med yoghurtraita och jasminris.