Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

 Betyg: 4,5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Dinkelplättar med stekta äppelskivor, rinnande honung och valnötter

Ingredienser

3 msk Norrmejerier Smör

4 dl Norrmejerier Mjölk

1½ dl ljust siktat dinkelmjöl

3 ägg

1 tsk socker

1 nypa salt

2 äpplen i tunna skivor

1 msk Norrmejerier Smör

1 dl valnötter

1 dl honung

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Smält smöret. Vispa mjölk och mjöl till en slät smet.
Tillsätt ägg, smör, socker och salt och låt stå och svälla en stund.
Grädda i smörd plättlagg tills plättarna får fin färg på båda sidorna.
Stek äppelskivorna i smör tills de får fin färg på båda sidorna. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Låt pannan svalna något och häll sedan i honungen, så att den blir varm.
Vispa grädden lätt. Varva plättar, äppelskivor och grädde. Häll över valnötter och honung och servera.