Entré med rökt kalkon och legymsallad

 Betyg: 4,5 (10 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6-8 portioner

Entré med rökt kalkon och legymsallad

Ingredienser

400 g färska späda spenatblad eller sallad

2 knippor rädisor

1 liten melon, t ex galia- eller ogenmelon

ca 300 g rökt kalkonbröst eller rökt skinka i tunna skivor

Legymsallad:

1 burk sparris i bitar, ca 185 g

ca 5 cm färsk gurka

1 syrligt äpple

1 burk gröna ärtor, ca 200 g

1 msk hackad syltlök

2 dl Norrmejerier Gräddfil

1 dl majonnäs

salt, svartpeppar

Instruktioner

Börja med legymsalladen. Skär sparrisen i mindre bitar. Hacka gurka och äpple. Låt ärterna rinna av. Blanda gräddfil med majonnäs och övriga ingredienser. Smaksätt med salt och peppar.
–Skölj spenatbladen väl. Ta bort blasten på rädisorna. Skiva melonen. Lägg upp spenatblad, rädisor och melon på tallrikar. Lägg på köttskivor och legymsallad. Servera med nybakat bröd.