Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Entrésallad med örtkryddade musslor och räkor

Ingredienser

1 burk musslor, 225 g

400 g räkor med skal eller 180 g rensade räkor

4 salladslökar

2 stjälkar blekselleri

2-3 tomater

2 sorters finstrimlad sallad, ca 5 dl

Marinad:

4 msk olja

2 msk vinäger

1 tsk dragon

1/2 tsk körvel

1/2 tsk salt

1 krm svartpeppar

Sås:

3 dl Norrmejerier Gräddfil

75 g mosad ädelost

Instruktioner

Låt musslorna rinna av. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i musslorna och de rensade räkorna och låt marinera ca 1 tim.
Blanda gräddfil och ädelost till såsen och ställ kallt till servering.
Sila ev av marinaden från musslor och räkor. Strimla salladslök och blekselleri. Skär tomaterna i klyftor. Lägg upp på tallrikar och servera med såsen och ett gott bröd.