Falska potatisbakelser

 Betyg: 3,5 (128 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 30 bitar

Falska potatisbakelser

Ingredienser

200 g Norrmejerier Smör

4 dl socker

4 ägg

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

2 dl Norrmejerier Mjölk

Smörkräm:

200 g Norrmejerier Smör

2 dl florsocker

3 tsk vaniljsocker

2 dl färdig marsankräm

Garnering:

300 g mandelmassa

2 msk kakao

Instruktioner

Sätt ugnen på 200. Rör smör och socker krämigt. Tillsätt äggen. Rör i mjöl, bakpulver och mjölk. Grädda smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna i 15 min. Låt svalna.
Fyllning: Rör smör, florsocker och vaniljsocker krämigt. Blanda i marsankrämen. Bred smörkrämen över kakan. Riv mandelmassan över smörkrämen. Sikta kakao över. Skär kakan i bitar.