Festpaj i långpanna

 Betyg: 3 (80 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8-10 portioner

Festpaj i långpanna

Ingredienser

Pajdeg:

4 dl vetemjöl

2 dl grahamsmjöl

200 g Norrmejerier Smör

4 msk kallt vatten

Fyllning:

250 g fryst broccoli

250 g rökt skinka

1 burk champinjoner, 425 g

1 dl hackad purjolök

1 msk Norrmejerier Smör

8 ägg

8 dl Norrmejerier Mjölk

400 g riven Västerbottensost

3 msk chilisås

salt och svartpeppar

Instruktioner

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen och låt den vila ca 15 min. Kavla ut pajdegen i en långpanna, 30x40 cm. Nagga och förgrädda i 200° i 10 min.
Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen. Dela den i buketter. Finstrimla skinkan. Fräs champinjoner och purjolök i smör någon minut. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner ost, chilisås och kryddor. Lägg skinka, champinjoner och purjo i det förgräddade pajskalet. Slå äggstanningen över. Grädda i 200°, ca 40 min.