Filé i fransk senapssås

 Betyg: 3,5 (14 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Filé i fransk senapssås

Ingredienser

500g fläskfilé

1 msk Norrmejerier Smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

Sås:

1 finhackad schalottenlök

2 hackade vitlöksklyftor

1 msk Norrmejerier Smör

1 msk frank senap

2 tsk soja

1 köttbuljongtärning

2 dl vitt vin

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1/2- 1 msk hackad färsk dragon

Instruktioner

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Fräs löken mjuk i smör i en traktörpanna. Tillsätt senap, soja och smulad buljongtärning. Häll i vin och grädde. Koka ihop såsen i 5-10 min. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner köttet i såsen. Låt koka på svag värme ca 5 min. Smaksätt med dragon. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.