Fisk med sting

 Betyg: 4 (14 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Fisk med sting

Ingredienser

500 g fiskfilé, t ex torsk eller sej

2 1/2 msk vetemjöl

5 dl Norrmejerier Mjölk

1 msk fransk senap

1/2 tsk salt

1 krm vitpeppar

1 pkt bacon ca 150 g

Instruktioner

Vispa ut mjölet i lite av mjölken i en tjockbottnad vid kastrull. Tillsätt resten av mjölken, senap och kryddor. Koka 2-3 min. Lägg ner ihoprullade fiskfiléer. Låt sjuda under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min.
Lägg bacon i medelvarm stekpanna och knaperstek det 2 1/2 min på varje sida. Låt det rinna av på hushållspapper. Smula baconet över fisken och servera med pressad potatis och grönsaker.