Fisk med svampstuvning

 Betyg: 5 (1 röst)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Fisk med svampstuvning

Ingredienser

600g fiskfilé, tex torsk eller kolja

1 tsk salt

1 ägg

1 dl vetemjöl

2 msk Norrmejerier Smör

Svampstuvning:

400g färsk svamp

150g bacon

1 msk Norrmejerier Smör

2 dl Norrmejerier crème fraiche

salt och svartpeppar

Instruktioner

Börja med svampstuvningen. Skär stora svampar i bitar. Finstrimla baconet och stek det. Låt baconet rinna av på hushållspapper. Lägg svampen i en kastrull. Låt det mesta av vätskan koka in. Lägg i smör och fräs några minuter. Häll i créme fraiche. Koka ihop till krämig konsistens. Blanda ner baconet. Smaksätt med salt och peppar.
Salta fiskfiléerna. Vänd dem i uppvispat ägg och sedan i mjöl. Stek filéerna i smör ca 3 min per sida.
Servera med svampstuvningen och pressad potatis.