Fjärilspasta med kyckling och rostade hasselnötter

 Betyg: 4,5 (15 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Fjärilspasta med kyckling och rostade hasselnötter

Ingredienser

500 g farfalle eller annan pasta

1 dl hasselnötter

400 g kycklingbröstfilé eller lårfilé

100 g champinjoner

1 finhackad gul lök

2 msk Norrmejerier Smör

2½ dl Norrmejerier Pastagrädde

½ dl färsk timjan

salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

Dela hasselnötterna och rosta dem i en torr stekpanna tills de får lite färg. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Dela kycklingen och champinjonerna i mindre bitar. Stek löken i lite smör tills den är mjuk och glansig. lägg i kyckling och champinjoner och stek tills det är genomstekt och fått lite färg. Salta och peppra. Häll på grädden och låt puttra någon minut. Häll av pastan i durkslag och blanda den med sås, nötter och timjan.