Fläskkotletter med jordnötssås

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Fläskkotletter med jordnötssås

Ingredienser

4 fläskkotletter, ca 600 g

1 msk Norrmejerier Smör

salt, svartpeppar

1 1/2 dl äppelcider

2 tsk kinesisk soja

Sås:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

1 1/2 dl salta jordnötter

1/2 dl kokos

2 msk Norrmejerier Smör

1-1 1/2 msk curry

1 tsk spiskummin

rivet skal och saft av 1 lime

1 msk honung

1-1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

cayennepeppar

Instruktioner

Börja med såsen. Skala och finhacka gul lök och vitlök. Fräs jordnötter och kokos i lite smör. Tillsätt löken, curry och spiskummin. Låt det fräsa några minuter. Häll blandningen i en matberedare. Tillsätt lime och honung. Mixa allt grovt. Vispa grädden lätt. Rör ner nötbland-ningen. Smaksätt med cayennepeppar. Stek kotletterna i smör i en stekpanna, ca 3 min per sida. Salta och peppra. Häll i cider och soja. Låt eftersteka ca 5 min.
Servera kotletterna med såsen, ris och en sallad.