Fromage med passionsfrukt

 Betyg: 3,5 (34 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Fromage med passionsfrukt

Ingredienser

2 gelatinblad

4 passionsfrukter

2 ägg

4 msk socker

1 1/2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Till servering:

fruktkött från 2 passionsfrukter

rostade mandelflarn

Instruktioner

Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min enligt förpackningen. Dela passionsfrukterna. Skrapa ur innehållet i en kastrull och värm något. Ta upp gelatinet ur vattnet och lägg ner det i kastrullen. Rör om så att gelatinet smälter.
Skilj på gulor och vitor. Vispa grädde och ägg vitor var för sig. Vispa gulorna med socker poröst. Rör ner gelatinblandningen i äggsmeten. Tillsätt grädden och vänd ner äggvitan. Häll fromagekrämen i en större skål eller i portionsformar. Garnera med lite fruktkött och mandelflarn.