Frusen ansjovistårta

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: ca 8 portioner

Frusen ansjovistårta

Ingredienser

1 burk ansjovisfiléer, 125 g

3 dl Norrmejerier Vispgrädde

1/2 dl hackad gräslök

1/2 dl hackad dill

Till garnering:

2 hårdkokta ägg

1 liten rödlök

1/2 dl hackad gräslök

1 burk ansjovisfiléer, 125 g

Instruktioner

Hacka ansjovisfiléerna. Vispa grädden. Blanda den med ansjovis, gräslök och dill. Bred ut blandningen i en rund form. Ställ in i frysen. Låt stå ca 5 tim.
Skala och hacka äggen. Finhacka rödlöken. Blanda ägg, rödlök och gräslök.
Stjälp upp ansjovistårtan på ett fat. Garnera den först med ansjovisfiléerna, så att de markerar portionsbitar. Fyll i med de övriga ingredienserna.