Fryst cappuccinotårta

Perfekt godis att bjuda på när man vill kunna förbereda allt i god tid. Denna superläckra tårta står helt färdig i frysen och behöver 15–20 minuter för att tina.

 Betyg: 4 (22 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6-8 portioner

Fryst cappuccinotårta

Ingredienser

300 g mandelmassa

1 ägg

2 äggvitor

4 dl Norrmejerier Vispgrädde

2 msk frystorkat kaffe

1 msk kakao

1 dl florsocker

2 äggulor

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och blanda med ägg och äggvitor.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant. Grädda kakan i 20 minuter. Låt kakan kallna.
Vispa grädden. Blanda kaffe, kakao, socker och ägg-gulor med 3/4 av grädden. Bred ut den över kakan. Toppa med resten av grädden. Ställ i frysen minst 20 min.
Tag fram kakan en stund före servering.