Fylld lammrulle

En härlig lammrulle fylld med färska örter. Beställ urbenad lammstek av din kötthandlare.

 Betyg: 4 (18 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6 portioner

Fylld lammrulle

Ingredienser

2 kg urbenad lammstek, rostbiff eller fransyska

25 g Norrmejerier Smör

en kruka färsk timjan, mejram eller rosmarin

2-3 vitlöksklyftor

salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Lägg lammsteken på skärbräde med köttsidan uppåt. Bred ut ett lager mjukt smör och 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackade kryddor. Krydda med salt och peppar. Rulla ihop som en rulltårta och bind ihop med krympt bomullsgarn. Om rostbiff eller fransyska används, skär med vass kniv en ficka och fyll med smörblandningen. Lägg köttet i en ugnsfast form och stek i 1 1/2 timme eller tills köttermometern visar 75°. Servera köttet skuret i skivor tillsammans med Gyllene låda och/eller Skördesallad.