Glaserade revbensspjäll med rödkåls-coleslaw

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner1 kg tunna revbenssåjäll

Glaserade revbensspjäll med rödkåls-coleslaw

Ingredienser

marinad

4 vitlöksklyftor, pressade

2 msk honung

2 msk riven färsk ingefära

4 msk soja

coleslaw

½ rödkålshuvud

1 rödlök

1 äpple

1 dl Lätt crème fraiche Mexikansk-Chili

2 msk Norrmejerier Mjölk

salt och peppar

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°. Blanda marinaden och pensla spjällen. Stek i ugn ca 1½ timme eller tills köttet lossnar från benen. Pensla då och då. Strimla rödkålen och lök tunt. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Blanda creme fraiche med mjölken. Vänd ner rödkål lök och äpplen. Salta och peppra och servera sedan till revbensspjällen. Dekorera gärna med färsk oregano.