Norrmejerier - toppbild
Start / Recept

Gräddstuvad kål i lövbiff

Att gräddstuva kål är ett förträffligt sätt att få i sig massor av nyttigheter. Brysselkål, savoykål och vanlig hederlig vitkål blir rena delikatesser i denna form.

 

Ett recept ur

Mängd: 4 portioner

Gräddstuvad kål  i lövbiff

Ingredienser

200 g finstrimlad savoykål eller vitkål

2 1/2 dl Norrmejerier Mellangrädde

vetemjöl

salt, peppar

4 lövbiffar

Instruktioner

Koka upp kål och grädde. Låt det hela koka i 10 minuter eller tills kålen känns ätmjuk med tuggmotstånd. Red av grädden om det behövs med hjälp av en knivsudd mjöl. Krydda med salt och peppar. Stek köttet snabbt på bägge sidor, krydda med salt och peppar. Servera den krämiga kålröran med lövbiff, tomat och kokt potatis.


Skriv ut