Gratäng med potatis, kassler och purjo

Härligt, gott och krämigt. Kassler och purjo ger potatisen en riktig smakkick! Det går fint att byta ut kassler mot brynta fläsktärningar eller varför inte rökt fisk?

 Betyg: 3,5 (194 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Gratäng med potatis, kassler och purjo

Ingredienser

1 kg potatis (ca 8-10 st)

1 purjolök

4 skivor kassler (ca 400 g)

1-2 krm svartpeppar

1-2 dl Norrmejerier Vispgrädde

1-2 dl Norrmejerier Mjölk 3%

1 dl riven ost

Instruktioner

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen. Snitta, skölj och strimla hela purjolöken, även det gröna. Strimla kasslerskivorna. Varva alltsammans i en ugnsfast form. Krydda med nymald svartpeppar. Häll på lika delar grädde och mjölk så att det knappt täcker. Grädda gratängen i 45 minuter. Lägg på osten och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills osten fått fin färg.