Gratinerad frukt

 Betyg: 4 (8 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 8 portioner

Gratinerad frukt

Ingredienser

3 syrliga äpplen

2 stora päron

1-2 papaya

200 g vindruvor

8 skivor färsk eller

konserverad ananas

4 msk sherry, portvin

eller 1 1/2 dl cider

200 g vit choklad

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Skala, kärna ur och skär frukten i cm-stora bitar och druvorna i halvor. Blanda alltsammans i en skål. Tillsätt starkvin eller cider. Låt stå kallt och dra någon timme. Sätt ugnen på 250°. Smält den vita chokladen tillsammans med grädden. Sjud tills det blir simmigt. Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll över chokladsås. Gratinera högt upp i ugnen, 3-5 min. Servera gärna en spröd kaka eller mandelflarn till.