Grillad laxfjäril med örtdressing

 Betyg: 4 (7 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Grillad laxfjäril med örtdressing

Ingredienser

600-800 g laxfilé

2 msk Norrmejerier Smör, smält

salt

Dressing:

1 1/2 dl Norrmejerier Gräddfil

1 msk socker

1 1/2 msk vitvinsvinäger

1 1/2 dl finhackade örter, t ex dill gräslök och dragon

salt, svartpeppar

Instruktioner

Börja med att röra samman ingredienserna till dressingen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt ett par timmar.
Skär laxen i 2 cm tjocka skivor. Lägg ett snitt ned till skinnet och vik ut, som en fjäril. Pensla med smör och salta. Grilla 3-4 min/sida. Placera gallret högt.
Servera med dressing, färsk potatis och grillade grönsaker.