Grillad rostbiff med potatissallad

 Betyg: 3,5 (6 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Grillad rostbiff med potatissallad

Ingredienser

4 skivor rostbiff eller grillskivor av mörad högrev

Marinad:

1 dl rapsolja

1 msk honung

1 tsk senapspulver

1 krm kryddpeppar

2 msk soja

1 msk riven, färsk ingefära

1/2 dl vatten

Potatissallad:

6-8 kokta skivade potatisar

1 1/2 dl skivad stjälkselleri

1/2 finstrimlad purjolök

2 pressade vitlöksklyftor

2 dl Norrmejerier crème fraiche

1 dl Norrmejerier Gräddfil

salt, grovmalen svartpeppar

Instruktioner

Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en plastpåse. Häll i marinaden och knyt om. Ställ i kylen. Låt köttet marinera i ca 2-3 tim. Vänd då och då. Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kall ett par timmar.
Torka av köttskivorna. Grilla dem ca 4 min per sida.
Servera köttet med potatissallad och någon grillad grönsak.