Grillade grönsaker

 Betyg: 3,5 (2 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Grillade grönsaker

Ingredienser

Majskolvar:

Kokta, tinade frysta eller konserverade. Pensla med lite grillolja. Grilla hela eller i bitar 15-20 min.

Squash:

Skär squashen i 2 cm tjocka skivor, tvärs över, eller skär skivor på längden. Pensla med lite grillolja, salta och strö över lite örtkryddor.

Grilla 2-3 min på varje sida.

Champinjoner:

Grillas hela eller delade ca 4 min.

Lök:

Skär i klyftor eller tjocka skivor. Pensla med lite grillolja. Grilla ca 10 min. Hela smålökar kokas före grillning.

Paprika:

Dela och kärna ur paprikorna. Grilla dem tills skinnet nästan blivit svart. Dra av skinnet och pensla med lite olja.

Salta och peppra.

Tomater:

Dela tomaterna på bredden. Strö över örtkryddor. Grilla ca 3 min på varje sida tills skalet börjar släppa.

Instruktioner