Grönkålsfylld chevrepaj

 Betyg: 4 (13 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 6-8 portioner

Grönkålsfylld chevrepaj

Ingredienser

3 dl vetemjöl

125 g kallt Norrmejerier Smör i kuber

2 msk kallt vatten

500 g fryst grönkål, tinad

3 ägg

2 dl Norrmejerier Mellangrädde

1 dl crème fraiche

5 skivor chevreost

1 tsk salt

nymalen peppar

Instruktioner

Kör vetemjöl och smör i en matberedare till en smulig deg. Tillsätt vattnet och kör tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i ca 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet i ca 10 min. Låt grönkålen rinna av i durkslag. Vispa ihop ägg, grädde och creme fraiche. Blanda i grönkålen och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och toppa med ost. Grädda mitt i ugnen 30-35 min eller tills fyllningen har stannat och pajen fått fin färg.