Grönsaks- och kycklingwok

 Betyg: 4,5 (9 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Grönsaks- och kycklingwok

Ingredienser

2-3 kycklingfiléer, ca 300 g

ca 2 cm färsk ingefära

1 chili

150 g färska champinjoner

1 liten purjolök

2 morötter

2 stjälkar selleri

1 gul paprika

1 röd paprika eller byt ut svamp och grönsaker med 1 förp frysta wokgrönsaker, ca 400 g

3 msk Norrmejerier Smör

ca 2 msk soja

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

salt och peppar

Instruktioner

Skär kycklingköttet i tunna strimlor. Skala och riv eller strimla ingefäran. Finhacka chilin. Skiva svampen. Skär purjon i sneda skivor och morötterna i tändstickstunna stavar. Skiva sellerin. Skär paprikorna i bitar.
Fräs kycklingköttet i lite smör under omrörning i en wokpanna eller traktörpanna. Ta upp det. Lägg i lite mer smör och fräs chili och ingefära någon minut. Lägg i svamp, purjo, morötter, selleri och paprika och fräs alltsammans under omrörning i 2 min. Eller lägg i wok-grönsaker och fräs 3-5 min. Blanda i soja och kycklingkött. Häll i grädden och koka ihop någon minut under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt ris.