Grönsaksgratäng

 Betyg: 3,5 (30 röster)

Ett recept ur Guldkorn

Mängd: 4 portioner

Grönsaksgratäng

Ingredienser

2 stora gula lökar

3 vitlöksklyftor

1 msk Norrmejerier Smör

2 msk hackad färsk basilika

1 msk hackad färsk timjan

1 1/2 tsk salt

2 krm grovmalen svartpeppar

1 liten aubergine, 200 g

1 squash, 400 g

4 stora tomater

2 dl riven lagrad ost, t ex Norrmejerier Präst®

2 dl Norrmejerier Vispgrädde

Instruktioner

Sätt ugnen på 225º. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör. Lägg löken i en smörd ugnssäker form. Skär aubergine, squash och tomater i cm-tjocka skivor. Lägg aubergineskivorna på löken. Blanda örtkryddor, salt och peppar. Strö över hälften av kryddblandningen och 1 dl ost. Lägg på squash och tomatskivor, lite omlott och strö över resten av kryddblandningen och ost. Häll på grädden. Grädda i ugnen ca 25 min.
Servera med t ex rökt skinka och nybakat bröd.